Limasol, Larnaka, Aja Napa, Protaras
Individualni program
april - oktobar 2022

pdf
PERIOD april - oktobar 2022
SMEŠTAJ Hoteli 2, 3, 4 i 5*
PREVOZ avio
CENA od 36 € dnevno

Destinacija

Kipar je ostrvska država sa blizu 800 hiljada stanovnika, koja se nalazi u istočnom delu Sredozemnog mora, u neposrednoj blizini turske obale. Glavni i najveći grad je Nikozija. Na ovom ostrvu još uvek su prisutni mnogi tragovi drevnih civilizacija – rimske, vizantijske i venecijanske. Glavne privredne aktivnosti ostrva su turizam, trgovačka mornarica, izvoz odeće i farmaceutskih proizvoda. Republika Kipar je stekla nezavisnost od Velike Britanije 1960. godine, kada su je priznale sve svetske države osim Turske, koja je nije priznala ni do danas. Kipar je podeljen na šest provincija (distrikta) koji uključuju i teritorije pod upravom Republike Kipar i pod kontrolom Turske Republike Severni Kipar. Republika Kipar je članica Evropske unije od 2004. godine.

Limasol (Limassol) je drugi po veličini grad na Kipru i nalazi se na južnom delu ostrva. Stari grad Limasol je srce grada sa svojim uskim ulicama koje se zrakasto pružaju od stare ribarske luke. U njemu se nalazi i srednjovekovni zamak Lemesos koji je bio mesto kraljevskog venčanja između Ričarda Lavljeg srca (kralja Engleske) i Berengarije od Navare, a danas je pretvoren u kiparski srednjevekovni muzej. Za one koji vole šoping, u Limasolu se nalazi najveći tržni centar na Kipru, a grad obiluje i velikim izborom prodavnica  koje će zadovoljiti svačiji ukus.

Larnaka (Larnaca) je jedan od najstarijih gradova na Kipru i nalazi se na jugoistočnoj obali ostrva. Grad je podignut na ostacima antičkog grada Kition, bogate luke i značajnog centra trgovine, a kasnije i feničanskog uporišta. Njihovi ostaci se danas mogu videti u obliku kiklopskih zidina od ogromnih kamenih blokova i kao kompleks mikenskih grčkih hramova iz 12. veka pre nove ere. Grad je poznat po kristalno plavom moru i lepim plažama (Mekenzi, Finikoudes i Janates), ali i po marini u koju pristižu luksuzne jahte iz svih krajeva sveta.

Aja Napa (Ayia Napa) se nalazi u jugoistočnom delu Kipra.  Ovo mesto je čuveno po netaknutoj prirodi, dugim peščanim plažama i toploj vodi, tako da predstavlja savršeno mesto za ljubitelje kupanja, sunčanja i sportova na vodi. Razuđena obala ima dosta zaliva i uvala koje su idealna mesta  za sve one koje vole da istražuju. Jedna od takvih uvala je Nissi Beach, plaža koja je posebno popularna među mladima zbog  žurki koje se ovde organizuju tokom leta. Aja Napa je poznata i kao jedna od najatraktivnijih destinacija na svetu za ljubitelje zabave i noćnog života.

Protaras se nalazi na jugoistočnom delu Kipra. Na mestu današnjeg Protarasa nekada se nalazio stari grad Leukolla, grad koji je posedovao malu sigurnu luku u kojoj je prema verovanju Demetrius I Poliokrates (kralj Makedonije) 306. godine pre nove ere, našao  utočište i spremao zasedu Ptolomeju. Protaras je danas turističko mesto koje krasi  tirkizno more i peščane plaže od kojih je najpoznatija „Fig Tree Bay“ (u prevodu smokvin zaliv).

DETALJNIJE

Program putovanja

Prvi dan - BEOGRAD-LARNAKA: Dolazak na aerodrom “Nikola Tesla” i čekiranje za let dva sata pre poletanja aviona. Let do Kipra. Sletanje u Larnaku. Transfer od aerodroma do odabranog hotela. Smeštaj u hotel prema hotelskim pravilima. Boravak u hotelu na bazi odabrane usluge za odabrani broj dana. Noćenje.
Poslednji dan - LARNAKA-BEOGRAD: Doručak u hotelu. Transfer do aerodroma. Let do Beograda. Kraj programa.

» Cenovnik Kipar 2022 «

Celebrina travel ima mogućnost organizovanja boravka i u drugim hotelima (koji nisu navedeni u ponudi) na Kipru prema želji putnika, prema postojećem programu putovanja i terminima na bazi odabrane hotelske usluge

* Putnici stariji od 18 godina koji su vakcinisani sa tri doze tzv. busterom ili su preležali bolest Kovid-19 nisu u obavezi da se testiraju pre polaska na put ukoliko poseduju odgovarajući EU sertifikat o vakcinisanju ili preležanoj bolesti izdat od nadležnih organa države EU ili bilo koje treće zemlje.

Kada je reč o sertifikatu o preležanoj bolesti, ne bi trebalo da je prošlo više od 180 dana od pozitivnog rezultata, da bi putnik bio izuzet od ispunjavanja relevantnih uslova.

Nevakcinisani putnici su dužni da imaju negativan PCR test ne stariji od 72 sata pre putovanja ili rapid test ne stariji od 24 sata, kao i da urade PCR test po dolasku na kiparski aerodrom o svom trošku.
Svi putnici su u obavezi da elektronski popune propusnicu (Cyprus Flight Pass) 48 sata pre leta na https://www.cyprusflightpass.gov.cy 

Detalji i napomene

U cenu aranžmana je uključeno:
- Smeštaj u odabranom hotelu sa 3*, 4* ili 5* na Kipru na bazi odabrane usluge (noćenje/doručak, polupansion ili all inclusive)
- Usluge predstavnika agencije
- Troškovi organizacije

U cenu aranžmana nije uključeno:
- Avio prevoz redovnom linijom Air Serbia na relaciji Beograd-Larnaka-Beograd (cena zavisi od trenutka rezervacije i slobodnih tarifa)
- Aerodromske i druge takse (podložno promeni)
- Transfer aerodrom-hotel-aerodrom na Kipru (cena zavisi od tipa vozila i broja mesta u vozilu, broja putnika i udaljenosti hotela od aerodroma u kome su smešteni) - informaciju proveriti u agenciji 
- Administrativni troškovi: 20 € po osobi
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (plaća se u agenciji)
- Fakultativni izleti
- Individualni troškovi

Napomene:
- Obavezno dva dana pre putovanja proveriti tačno vreme polaska aviona
- Klasifikacije hotela su rađene prema lokalnoj kategorizaciji. Opisi hotela i sadržaja su informativnog karaktera i nisu obavezujući. Detaljnije informacije mogu se dobiti u agenciji ili na zvaničnoj web stranici hotela 
- Popusti za decu važe u pratnji minimum dve odrasle osobe, osim ako je drugačije naznačeno u cenovniku.
- Pomoćni ležajevi u sobama u kojima je moguć smeštaj za više od dve osobe mogu biti i fotelja ili sofa na razvlačenje i manjih dimenzija od standardnog ležaja.
- Određeni broj hotela ima u ponudi sobe sa pogledom a more po posebnoj ceni ili uz odgovarajuću doplatu. Samo u tim hotelima može se garantovati smeštaj u sobi sa pogledom na more. U drugim hotelima takve sobe se dobijaju na upit i ne mogu se garantovati.
- Predviđen ulazak u hotelske sobe je posle 14h prvog dana, a napuštanje soba poslednjeg dana najkasnije do 12h. Svako korišćenje soba i usluga u hotelu nakon definisanog vremena iziskuje dodatna plaćanja koja se vrše direktno na recepciji hotela.

Način plaćanja:
- 50% od ukupne cene aranžmana prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre početka putovanja
- Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu NBS na dan uplate
- U slučaju promene na monetarnom tržištu ili promene u cenama prevoznika agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana

Celebrina travel ima mogućnost organizovanja boravka i u drugim hotelima (koji nisu navedeni u ponudi) na Kipru prema želji putnika, prema postojećem programu putovanja i terminima na bazi odabrane hotelske usluge.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

INFORMACIJE I UPLATE: CELEBRINA TRAVEL, Beograd, Obilićev venac 18-20, tel/fax +381 11 328 15 91
mob. +381 63 84 86 814, email: celebrina@eunet.rs, Molimo Vas da se pre zaključenja
ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja agencije Celebrina travel

DETALJNIJE